Студен фронт и вятър атакуват страната, температурите падат

Студен фронт и вятър атакуват страната, температурите падат

Днес над страната ще премине студен атмосферен фронт и на отделни места от северозапад на югоизток ще превали и прегърми. По-интензивни ще са явленията в Рило-Родопската област. Вятърът от запад-северозапад ще се усили, в Дунавската равнина ще е до силен и с него в страната ще нахлуе хладен въздух. Максималните температури ще бъдат между 23 и 28 градуса. 

Жълт код за силен вятър е в сила за 10 области на страната за 1 септември. Предупреждението е за Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен и Силистра.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има по-късно през деня и вечерта, и на отделни места по южното крайбрежие ще превали. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са  около 27-28 градуса. Температурата на морската вода е 25-26.

В планините ще духа силен запад-северозападен вятър. Около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми. Максималната температура на височина 1 200 метра ще бъде около 17 градуса, а на 2 000 метра - около 9.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини