Идва най-зрелищният звездопад за последните 20 г.

Снимка: komentator.bg
Снимка: komentator.bg

Изключително звездно шоу ще видим в следващите дни. Според някои астрономи традиционният августовски метеорен поток ”Персеиди” ще е най-интензивният за последните 20 години, съобщи Нова ТВ.

Явлението е активно още от средата на миналия месец, но най-видимо ще е през двете нощи между 11 и 13 август. Испански астрономи вече изчислиха, че има вероятност да наблюдаваме до 500 метеора в час.

Звездопадът идва от опашката на кометата Суифт-Тътъл. За да се насладим най-добре на космическото зрелище, астрономите съветват да го наблюдаваме от места извън градовете, колкото може по-далече от светлините.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини