„Малки европейци” помагат на народния певец от Петрич Димитър Коларов

Снимка: Личен архив
Снимка: Личен архив

Българска организация „Малки европейци” стартира кампания за подкрепа на народния певец Димитър Коларов от Петрич. В момента се търсят съмишленици, които ще подпомогнат финансово 79-годишния изпълнител от южния град.

„Искаме да осигурим поне 50 лева допълнително към скромната пенсия на този невероятен певец, който изпълнява химна на Петрич. Срамно е да получава пенсия под 190 лева такъв творец със заслуги към музикалното ни творчество”, призна Георги Софкин, председател на „Малки европейци”.

Преди време той гостувал на Димитър Коларов и семейството му. Уверил се, че е необходима финансова помощ за народния певец.

„Неприемам социалната политика на Община Петрич, на областната управа и на държавата. Не е нормално такива големи изпълнители да живеят с такива ниски пенсии, това е позор за България. Ние винаги ще сме готови да му помогнем. Водим разговори с партньори и кметове, които да го ангажират”, коментира за ИлинденПрес Софкин.

"Инициативата е в контекста на кампанията ни "Кажи „Не” на дискриминацията”, която осъществяваме заедно с наши приятели. Най-важно е да обърнем  внимание на отговорните институции към безценното ни музикално наследство не само на Димитър Коларов, но и на много други родни творци, с които се гордеем, уточни председателят на „Малки европейци”.

В края на юни тази година той получил писмо т Министерство на културата. В него го съветват, ако при Коларов са налице „изключителни постижения и/или цялостен принос в областта на културата е необходимо мотивирано предложение до министъра на културата”. Накрая уточняват, че самият певец не се е обръщал към културното министерство за съдействие.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини