Музикантите на педагога Марин Бърдарев впечатлиха с концерт в Банско

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

„Днес ще се срещнем след 10 години” беше надсловът на концерта на талантливия музикант и педагог Марин Бърдарев. Ограниченията не дадоха възможност на всички желаещи да присъстват в големия салон на Народно читалище „Никола Вапцаров”, където се проведе юбилейният десети концерт на Школата на банскалията.

На сцената излязоха неговите ученици на възраст от 6 до 26 години, на които той преподава тамбура, китара, акордеон и народно пеене. Те подариха на публиката един емоционален концерт, зареден с много силни чувства.

Както на всеки концерт на Марин Бърдарев, така и сега, големи имена в българската музика подкрепиха децата на Банско в техните музикални изяви. Младите изпълнители имаха честта и рядката възможност да им акомпанират бас-китаристът Атанас Манов и барабанистът Петър Митов. Редом с децата на сцената, като с равни, беше известният български кавалджия Теодосий Спасов.

Концертът беше реализиран с подкрепата на Община Банско, като част от програмата за децата „Здравей, лято!”

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини