Отново опасни жеги, търсете прохлада край плажа

Отново опасни жеги, търсете прохлада край плажа

Опасна жега и в сряда. Температурите ще са малко по-ниски - между 33° и 39°. Отново ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Около и след обяд ще има райони с валежи и гръмотевици, главно в Южна България, по-интензивни в югозападните райони от страната. Има условия и за градушки.

За пореден ден опасността от възникване на пожари остава голяма, в по-голямата част от страната от двете най-високи степени на риск – много висок и eкстремален, областите в оранжево и червено.

По Черноморието също ще е предимно слънчево. Ще има и временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 29° и 32°. Температурата на морската вода е 26°-27°.

В планините преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста, над масивите в Южна България и купесто-дъждовна облачност и там ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. В Рило-Родопската област ще има локални значителни валежи. Ще духа предимно умерен вятър от север.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини