Прокуратурата започна разследване на причините за смъртта на двамата горски служители

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Под ръководството на Териториално отделение – Сандански при Районна прокуратура – Благоевград се води разследване за причиняване на смърт вследствие на предизвикан пожар в горския фонд. Деянието е квалифицирано по чл. 331, ал. 3, пр. 1, вр. чл. 330, ал. 1 от НК.

В хода на предприетите действия по образуваното досъдебно производство е установено, че на 03.08.2021 г., в района на планинските села Голешово и Петрово, възникнал пожар. Огънят бил овладян, след което на място са изпратени служители на Югозападно държавно предприятие гр. Благоевград с цел наблюдение. Впоследствие пожарът се разраснал.

Следобед на 04.08.2021 г., на горска пътека в местността „Св. Илия“ в района на с. Голешово, са открити телата на А.Г. (на 33 години) и В.Д. (на 46 години- служители в горското стопанство. Незабавно бил подаден сигнал. Пристигналите екипи на полицията и спешна помощ, констатирали смъртта на двамата мъже. Третият пострадал – 47-годишният С.К., в тежко състояние бил транспортиран за оказване на лекарска помощ. Понастоящем мъжът е приет за лечение в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“.

Мястото на трагичния инцидент е локализирано и запазено. Направен е оглед. Разпитват се свидетели. Предстои да бъдат назначени експертизи. Районът и досега продължава да бъде опасен, поради което е невъзможно извършване на допълнителни огледи.

Формирани са екипи от разследващи.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини