Димитър Русков вече не е председател на ОбС-Банско, 11 съветници го свалиха от поста

Димитър Русков, снимка: Община Банско
Димитър Русков, снимка: Община Банско

Изненадващо на днешната сесия на Общинския съвет в Банско председателят на местния парламент – Димитър Русков от Коалиция „Бъдеще за община Банско”, бе свален от поста. Това стана с гласовете на 11 съветници от присъстващите на заседанието 15 местни парламентаристи.

Няколко причини изтъкнаха вносителите на искането за предсрочното прекратяване на мандата на ОбС шефа. Една от тях бе неизпращането на материали за дневния ред на сесиите на общинските съветници, което затруднява формирането на мнение по време на гласуването в зала. Второто бе, че Русков изземва функциите на председателите на комисиите към Общинския съвет и на практика те нямат думата по време на заседанията. Друг от мотивите за решението бе, че в последния момент се вкарват извънредни точки в дневния ред, което не дава възможност на останалите съветници да се запознаят с материалите и да изкажат позицията си по време на сесиите.

„Накратко казано, в случая става въпрос за еднолично управление от страна на г-н Русков. Не е случайно, че един от петимата съветници от Коалиция „Бъдеще за община Банско” – Иван Сакарев, напусна тази група и вече е независим съветник, тъй като не е съгласен с политиката и поведението на останалите от коалицията”, коментира Костадин Дурчов от БСП, който временно ще заеме поста на председател на ОбС-Банско.

Димитър Русков призна за някои технически пропуски в работата на Общинския съвет, но е категоричен, че това е само формалният повод за отстраняването му от поста. „Това днес бе един политически акт, който е резултат от една нова и странна коалиция в местния парламент между двамата съветници от БСП, четиримата от ГЕРБ и двамата от ВОЛЯ. Който не работи, той не допуска грешки. Ще продължа да бъда общински съветник и ще работя за по-доброто бъдеще на Банско”, каза Русков.   

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини