С ремонт спасяват здравната служба в село Огняново

Снимки: Фейсбук
Снимки: Фейсбук

Ремонт тече в здравната служба в гърменското село Огняново, прочуто с минералните си извори и известна СПА дестинация. Сградата бе в окаяно състояние, покривът течеше.

Проектът на Община Гърмен по проект „Красива България” бе одобрен и финансиран. Ще се инвестират близо 70 000 лева с ДДС, за да се обновят помещенията и да може в тях медици да преглеждат пациенти.

„Имаше риск постройката да рухне, но сега ще бъде върнат нейният блясък. Ще се подмени покривната конструкция, ще се монтира и нова дограма, ще се санира цялата сграда, ще се направи частичен вътрешен ремонт”, каза кметът на СПА селото – Димитрия Гюрова.

В Огняново идват много туристи заради минералната вода. Целта е лекари и зъболекари да ползват обновеното помещение и да извършват в него своята медицинска дейност.

Община Гърмен участва с 52% от стойността на парите, а останалите 48% ще бъдат предоставени по програмата за архитектура и благоустройство "Красива България".

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини