Пиринско на трето място по новозаразени с ковид, 54 са случаите в страната

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Неделните статистики за COVID-19 не са най-подходящи за анализ на пандемията. Данните за последното денонощие на Единния портал показват, че 54 са новите случаи на коронавирус у нас. Това е 0,6% от направените 9402 теста. Активните случаи са 7291( а потвърдените в страната – 423 629. В Пиринско случаите са 5, повече има само в област Варна – 6, и в София град – 7. В Кюстендилска област няма новозаразени, а в област Перник има само един.

Излекуваните са 13, общо преборилите вируса са 398 145. Хоспитализирани са 711 души, като 77 от тях се лекуват в интензивни отделения. Поставените ваксини  са 3540. Доста слабо, като се има предвид ясната делта вълна в Европа. Общо поставените дози са 1 966 097, а с по две дози са 896 698 души. Добрата новина е, че няма починали хора за последното денонощие, жертвите на болестта у нас са 18 193.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини