В Ново Ходжово откриха паметна плоча на командир на гранична застава

Снимки: Община Сандански
Снимки: Община Сандански

С възпоменателна церемония  днес  в село Ново Ходжово, община Сандански, бе открита паметна плоча на командира на граничната застава лейтенант Иван Батьов Иванов, загинал през 1949 г., когато е едва 25-годишен.

Паметната плоча е поставена по инициатива на общинската организация на Съюз на офицерите и сержантитеотзапаса и резерва – Петрич, с подкрепата на община Сандански.

Кметът на община Сандански – Атанас Стоянов, връчи плакети за родолюбива и патриотична дейност на о.з. ген. м-р Стефан Найденов Ангелов - Командващ войските на МВР и Командващ гранични войски на България (1990-1992 г.), о.з. полк. Павел Петров Станев - Гл. секретар на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в България, старшина Методи Костадинов - Старшина от запаса и подп. о.з. Лозан Анастасов - Председател на Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Петрич.

За подкрепата и съдействието за поставянето на паметната плоча кметът Стоянов получи почетния знак на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, а след три години, когато се навършват 100 години от рождението на лейт. Иван Иванов, ще бъде издадена книга за живота и делото на командира.

На церемонията присъстваха и близки и роднини на лейтенант Иванов, които изказаха своята благодарност, че делото на техния родственик не е забравено.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини