Изографисват църквата в село Черниче, събраха 20 000 лева

Снимки: Община Симитли
Снимки: Община Симитли

Започна изографисването на храм „Свети Георги Победоносец“ в симитлийското село Черниче. За целта бе монтирано скеле на вътрешните стени на църквата, а от вчера зографите започнаха същинска работа.

За изографисването са необходими около 30 000 лева, като по-голямата част от тях – около 20 000 лева, вече са събрани. Средствата са снабдени изцяло от дарения, благодарение на жителите на село Черниче, на депутата Стефан Апостолов, който дари лични средства и съдейства да бъдат отделени средства от субсидията на ПП ГЕРБ за църквата. Мисията бе подкрепена от кмета на община Симитли - Апостол Апостолов, от кмета на евроселото - Георги Стефанов, и отец Велизар Голев.

Целта е да бъдат изографисани стената над иконостаса, олтара и купола. „Стъпка по стъпка, много търпение, желание и труд, нещата ще се случат“, коментира кметът на село Черниче. Всеки, който има желание да дари средства, за да подпомогне изографисването на храма, може да го направи, като се свърже с управника на селото или отец Велизар Голев.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини