Костадин Паскалев: С Корнелия Нинова начело БСП няма шанс, Слави е римейк на Бойко Борисов

Костадин Паскалев, снимка: Стопкадър, bTV
Костадин Паскалев, снимка: Стопкадър, bTV

БСП начело с Корнелия Нинова няма шанс - това заяви бившият министър, бивш кмет на Благоевград и член на Националния съвет на левицата Костадин Паскалев пред бТВ. По думите му Нинова трябва да се оттегли самостоятелно от председателския пост, да се избере от Националния съвет временно ръководство, което да подготви конгрес и следващи избори, в които ще участва БСП.

Ако левицата продължи да прави политическите грешки, които прави досега, на следващи избори може да падне под 10% и дори да изчезне от политическия живот, прогнозира още социалистът:

"От 2017 до 2021 г. БСП е загубила 62% от избирателите си. Партия в опозиция, която можеше да трупа авторитет с критики към управляващата, успя да загуби по-голяма част от електоралната си подкрепа, отколкото ГЕРБ, която падна с 42%", изчисли Паскалев.

Той припомни и част от промените, направени от Нинова в партията, и до какво според него са довели те:

„След промените в устава на партията и внасянето на изискването да се прави избор от цялата партия, не бяха предвидени текстове, които да позволяват на Националния съвет, който провежда политиката на партията между конгресите, да предприема корективни действия към председателя, когато той допуска грешки, така че Корнелия Нинова стана ръководител на "БСП ООД". В един период започна да допуска груби политически грешки. Най-грубата е, че се занимавахме със скандалите в БСП публично“, каза Паскалев.

Той смята, че начело на партията трябва да застанат хора като Крум Зарков.

Последният, който бе водач на левицата в Русе, по-рано заяви, че би поел отговорност за лошия изборен резултат, като се откаже от депутатското си място.

Самата Нинова след изборите каза, че нейната оставка не е на дневен ред. БСП свиква Националния съвет на 25 юли.

Малко преди Паскалев да влезе в студиото дойде новината - чрез фейсбук - че Слави Трифонов оттегля номинацията на Николай Василев за премиер от "Има такъв народ" в правителство на малцинството.
"Не знам дали е обществено събитие, но беше, когато предложи премиер и кабинет веднага след изборите, преди да се обявят окончателните резултати, а временното класиране показваше водене на ГЕРБ-СДС. Този ход е абсурден. Хората бяха на улиците заради това, че няма адекватен парламентаризъм, има еднолично авторитарно управление на Бойко Борисов и неуважение към институциите и сега имаме римейк на Слави Трифонов. Надявам се, че сега прави ход в обратна посока и ще има някакъв диалог между политическите субекти“, коментира той.

Източник: clubz.bg

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини