Община Петрич с крути мерки срещу безразборното палене на отпадъци в махалата

Снимка: Община Петрич
Снимка: Община Петрич
Община Петрич предприема крути мерки срещу безразборното палене на отпадъци в ромската махала на града. От кметската администрация се заканиха да внесат сигнали с конкретни имена на отговорни за палежите.
 
"Кампанийното палене на гуми се измени в умишлени масови палежи на стари и непотребни вещи край ромските квартали на Петрич – основно пластмаса и битови отпадъци. За да има черен пушек, се добавят и малко гуми. Избират се труднодостъпни площи и се пали едновременно на няколко места. Поредица проверки на общинската охрана в този район след палежите показват, че реално няма никакви метални остатъци, които да се продават после. Обикновено в периметъра на запалените боклуци не се намират никакви хора", коментираха от Общината.
 
При пореден разговор днес на кмета Димитър Бръчков с началника на РС ПБЗН – Петрич гл. инсп. Стоян Тилев е потвърдено – палежите са умишлени. Община Петрич внася сигнал до РУ „Полиция“ с посочени конкретни имена на хора, забелязани в близост до палежите и заснети от камери на намиращите се в съседство обекти - минути преди огъня, когато същите лица се движат в района на палежите. Изненадата идва от факта, че става въпрос не само за жители на ромските квартали. Съдействие, не във всички случаи, оказват и част от жителите на ромските квартали, които подават сигнали. През последните две години се конфискуваха стотици гуми, открити от общинската охрана в терените, близо до ромските квартали. Палежите там създават напрежение, което е обяснимо, защото потърпевшите от това безумие жители на Петрич са хиляди. Въздухът се замърсява.
 
Разходите на институциите – Община Петрич и РС ПБЗН са също огромни. Община Петрич апелира към гражданите – да не се притесняват да назовават, ако имат информация за лица, които палят, и да свидетелстват после пред органите на реда, за да може виновните да понесат отговорност.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини