Деца от Банско са стипендианти в световен космически лагер

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Две деца от Банско преминаха успешно сертифицирано обучение в лятната програма на Space Camp Turkey 2021. Това стана с финансовата подкрепа на Община Банско и на Спортен клуб на ветераните в града.

Лъчезара Пиришанчина и Милуш Панчев спечелиха участието си в програмата на един от двата световни космически центъра за обучение по модел на NASA с есета на тема „Българската следа в Космоса” и „Как да намалим космическия боклук”. В международните програми на космическия лагер в Турция досега са взели участие деца и младежи от над 60 страни, а издаваните сертификати за обучението са високоценени в голям брой училища и университети в целия свят.

За получената подкрепа родителите на двете умни и талантливи деца изразиха сърдечната си благодарност към кмета на община Банско Иван Кадев, към Общински съвет и към Спортен клуб на ветераните-Банско в лицето на председателя му Димитър Юлев.

„Космическият лагер в Измир е мястото, където науката придобива реални измерения за децата. Участието им в програмата беше тяхната малка крачка към големия Космос, математиката и физиката, която в голяма степен може да определи и бъдещата им професионална реализация”, се казва в благодарствения адрес.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини