Над 106 милиона лева подкрепа за малки предприятия

Над 106 милиона лева подкрепа за малки предприятия

В резултат от проведена Писмена процедура на Комитета за наблюдение на ОПИК 2014-2020 и ОПИМСП 2014-2020 от 15.06.2021 г. бе взето важно решение. То касае одобрението на промени  в  Методологията  и  критериите  за подбор  на  операции  по процедура за предоставяне на помощи за малки предприятия с оборот над 500 000 лева за преодоляване на икономическите последствия от ковид пандeмията. Осигурява се допълнителен ресурс за наддоговаряне по процедурата в размер на близо 106,5 милиона лева.

Съгласно взетото решение от Комитета за наблюдение на ОПИК допълнителният бюджет, предвиден за наддоговаряне по процедурата, ще бъде приоритетно насочен към проектни предложения, които успешно са преминали през етапите на оценка, подадени от кандидати от следните сектори: Сектор C ПРЕРАБОТВАЩА ПРОМИШЛЕНОСТ; Сектор I ХОТЕЛИЕРСТВО И РЕСТОРАНТЬОРСТВО и Сектор G ТЪРГОВИЯ; РЕМОНТ НА АВТОМОБИЛИ И МОТОЦИКЛЕТИ. В случай че бъдат финансирани всички проектни предложения, които успешно са преминали през етапите на оценка, от приоритетните сектори (C, I, G), свободният ресурс ще бъде насочен към другите допустими по процедурата сектори, за които не достига наличното финансиране.

С осигурените допълнителни средства за наддоговаряне бюджетът на процедурата ще достигне до над 184,6 млн. лв. – средства, които  ще са достатъчни за финансирането на близо 3700 малки предприятия.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини