С много музика, атрактивни борби на стадиона и кръшни хора Якоруда празнува Курбан байрам

Снимка: Фейсбук/Якоруда
Снимка: Фейсбук/Якоруда

Със зурни, музика, борби на стадиона и кръшни хора на площада жителите на община Якоруда ще посрещнат религиозния празник Курбан байрам. Тазгодишното празненство ще се проведе на 20-и юли. Мюсюлманите ще възродят традицията, а какво е един празник без традиционната храна, облекло и музика?!

Вече е изготвена и програмата на празничните събития. В 09,00 часа в Якоруда ще пристигна 6 групи зурнаджии, които ще свирят във всички точки на града. По същото време на центъра в Якоруда ще се проведе дегустация на традиционните за Курбан байрама сладкиши. Фестивалът „Якорудската песен” започва в 11,00 часа. На сцената ще се изявят местните певци, музиканти и самодейни състави. Всички желаещи могат да се присъединят в 13,00 часа към следващата атракция - народните борби на стадиона.

„С огромно удоволствие ще очакваме всички вас на тазгодишното празненство. Всички заедно можем да вдъхнем живот на традицията и да направим Курбан байрам отново ежегоден празник за малки и големи с опита от миналото, силата на настоящето и надеждата на бъдещето”, категорични са жители на община Якоруда.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини