Ден за размисъл и без партийна агитация

Ден за размисъл и без партийна агитация

Днес партийната агитация е забранена. Събота е ден за размисъл преди вота в неделя. Съгласно Изборния кодекс, от днес до обявяването на резултатите от парламентарните избори в неделя не е разрешено да се публикуват данни от социологически проучвания, от допитвания до общественото мнение, както и от екзит пол за резултатите и нагласите на избирателите за подкрепа на определена партия или коалиция.

Забраната се отнася и до профилите в социалните мрежи. На изборите ще се явят общо 23 партии и коалиции. За първи път в историята изборите у нас ще се проведат изцяло на машини.

Изключение ще се прави само секциите с под 300 избиратели, гласуването с подвижна урна, както и секциите, разкрити в болници, специализирани институции и плавателни съдове. Там остава традиционната хартиена бюлетина. В страната ще има 9402 секции, в които ще има машинно гласуване, в редица секции ще има и по две машини за гласуване.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини