Съдят двама мъже и една жена за укрито ДДС в размер на 1,7 млн. лв.

Съдят двама мъже и една жена за укрито ДДС в размер на 1,7 млн. лв.

Двама мъже и една жена са предадени на съд за укриване на 1,7 млн. лв. ДДС, съобщават от прокуратурата във Варна.

Единият от тях – 42-годишен мъж, е собственик на частна фирма. В съучастие с другия обвинен - мъж на 51 години, избегнали плащането на данъчни задължения в особено големи размери - 1 244 902,59 лева, като подали фалшифицирани декларации в НАП.

Собственикът на фирмата ще бъде съден и за това, че лъгал партньори на фирмата за банковата сметка, по която трябвало да бъдат превеждани плащания по сключени договори. С това причинил имотна вреда на собствената си фирма в големи размери на - 341 014,55 лева.

51-годишният обвиняем е привлечен към наказателна отговорност за още едно престъпление. Той заедно с Т.К. и Б.Й., избегнал установяването и плащането на ДДС в особено големи размери - 1 748 255,46 лева.

Неговата 45-годишна съпруга ще отговаря пред съда за усвояването на неследващ данъчен кредит в размер на 503 352,88 лева – престъпление, което извършила в съучастие със своя съпруг.

Данъчните престъпления били реализирани в периода 2009 г. – 2011 г. Схемата била чрез включване в месечните отчети на частната фирма на фактури за фиктивни сделки да се натрупат задължения на държавата към дружеството. Тези сделки били оформени в дневниците за покупки и продажби на дружеството и подавани като информация с декларациите по ЗДДС, приспадайки данъчен кредит като реално дължим на дружеството по ЗДДС, без да били налице реални доставки на стоки и услуги.

Ако тримата бъдат признати за виновни, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 8 години и конфискация на част или на цялото имущество.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини