Изграждат модерен спортен комплекс върху 103 дка в Разлог

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог

Многофункционален спортен комплекс ще бъде изграден в Разлог. Общинският съвет даде съгласието си за откриване на процедура за предоставяне на концесия за проектиране, изграждане и експлоатация на „Спортен комплекс". Инвестицията, която бъдещият концесионер трябва да направи е 24 млн. лв., а спортният комплекс трябва да бъде изграден до 5 години от подписването на договора за концесия.

Според условията на концесията обектът не може да се отдава под наем, както и да се прехвърлят правата и задълженията на трети лица, освен със съгласието на Общинския съвет. Кметът на Разлог Красимир Герчев обясни, че още миналата година две фирми са проявили инвеститорски интерес и са представили идейните си проекти. Според него с изграждането на спортния комплекс ще бъдат привлечени още повече туристи, отбори и спортни клубове.

Спортният комплекс ще бъде изграден в местността „ Байова борика" край Разлог на площ от 103 дка. В плана за застрояване се предвижда изграждане на тренировъчни игрища за футбол, баскетбол, волейбол,тенис на корт, плувен басейн, стадион и други. Стадионът ще бъде с капацитет от около 8 000 места и с размери 68/105 метра, а плувният басейн ще е с олимпийски размери и с около 1000 места. Футболни игрища ще бъдат четири със същите размери, като стадиона. А волейболните и баскетболните игрища ще бъдат по две.

Още през 2014 год. беше обсъден доклада за оценка на въздействието върху околната среда на това инвестиционно предложение. Тогава стана ясно, че в района не са установени защитени видове растения и животни, както и че района не попада в защитени територии.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини