Кандидат-депутатът от БСП Любен Милев пое ангажимент за изографисването на параклис в село Падеш

Кандидат-депутатът от БСП Любен Милев пое ангажимент за изографисването на параклис в село Падеш

Кандидат-депутатът от БСП Любен Милев ще помогне за довършването на изографисването на параклис „Свети Мина”, който се намира в двора на Дома за възрастни хора с деменция в благоевградското село Падеш. Храмът бе осветен през ноември 2016 година, но до момента е изографисана само част от купола.

„Хората от селото ме помолиха да им помогна, за да се довърши изографисването на купола, да се изографисат и олтара, и стените. При мен вече са макетите как трябва да се случи това. За мен това е кауза, защото 5 години след освещаването си параклисът не е изографисан. Това обаче скоро ще бъде направено”, заяви кандидат-депутатът от БСП Любен Милев. Той допълни, че в населеното място има стара църква от край на 19-и век, която носи името на свети Димитър, но проблемът е, че се намира на близо 2 километра от селото. Трудно е възрастните хора да стигат до нея, затова много от тях посещават параклиса, за да се помолят и да запалят свещ.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини