Спасяваха пасажери на паднал самолет в учение край Сандански

Снимки: Община Сандански
Снимки: Община Сандански

Пожарникари, военни, служители на Гражданската въздухоплавателна администрация, на 24-та Авиационна база-Крумово, на Български червен кръст и на Югозападно държавно предприятие участваха в учение по спасяването на пасажери на паднал край Сандански самолет. Над 120 души показаха как се действа при авиационно произшествие и ликвидират последствията в алпийски условия.

За разиграването на учението беше използван макет на самолет, който представлява умален модел на Ту-134, изработен по конструктивни чертежи, каза пред журналисти директорът на Областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" инж. Георги Пармаков. Учението започна с подаване на сигнал за инцидент със самолет, пристигане на екипи на пожарната служба, линейки и полиция на място, създаване на координационен щаб и въздушен оглед на местопроизшествието.

Участниците разиграха практически действия по предварителен сценарий. Основната цел на обучението е да се усъвършенства координацията между екипите и координацията между различните структури.

Действията на екипите бяха наблюдавани от заместник-министъра на вътрешните работи - Емил Ганчев, изпълняващия длъжността главен секретар – главен комисар Стоян Темелакиев, областния управител Николай Шушков, директори на различни институции.

Утре учението продължава с анализ на предприетите действия и семинарна част. Организатори на учението са Министерство на транспорта, информационните съобщения и технологиите и Министерство на вътрешните работи, съвместно с Община Сандански.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини