Слънчево начало на деня, бури след това в Източна България

Слънчево начало на деня, бури след това в Източна България

Жълт и оранжев код за опасно време са в обявени в девет области у нас. Бури се очакват в Източна България. Ще има и временно интензивни краткотрайни валежи..

Заради очакваните валежи са възможни локални поройни наводнения и разливи по почти всички реки, вливащи се в Черно море. Предупреждението важи за теченията и притоците на реките Камчия и Средецка, както и някои притоци на река Тунджа.

Максималните температури ще са в широки граници, от 20-22 градуса на места в Източна България до около 29 градуса в северозападните райони от страната, съобщават от НИМХ.

Над Черноморието облачността ще е значителна, ще има интензивни валежи от дъжд и гръмотевчни бури. На места количествата ще са значителни. Ще духа умерен вятър от северната четвърт. Максималните температури ще са 18-21 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В източните райони на Стара планина, Сакар и Странджа облачността ще е значителна и ще има интензивни валежи и гръмотевици. Преди обяд в масивите от Западна и Централна България ще бъде предимно слънчево, но след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен и силен вятър от север-северозапад.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини