Колеги на проф. Кантарджиев протестират заради пенсионирането му

Колеги на проф. Кантарджиев протестират заради пенсионирането му

Пенсионираха едно от емблематичните лица на Националния оперативен щаб срещу коронавируса. Проф. Тодор Кантарджиев вчера беше освободен от директорския пост в Националния център по заразни и паразитни болести. Мотивите на служебния кабинет са, че е навършил пенсионна възраст.

Новината за пенсионирането на проф. Кантарджиев предизвика много коментари, стигна се и до протест пред здравното министерство. Десетки негови колеги от Националния център се събраха с искане той да не бъде пенсиониран, съобщи NOVA.

За девет години Центърът се разви невероятно и сега е нещо, което никога не е бил. Имаме средства, модерно оборудване и име в международен план. Вера бях лично при министъра. Това, което ме омерзи, беше обяснението, че няма незаменими хора. Има незаменими хора. Проф. Кантарджиев е човек, който е лекар, учен и учител”, обясни проф. Мария Николова от НЦЗПБ.

„Повече от 25 години работя с професора. Може Буквата на закона да е спазена, но не това е начинът за пенсиониране. Чух, че министерството изказало някакви благодарности. Според мен начинът беше грозен”, смята бивш колега на професора. 

Служителите в Националния център обясниха, че ще продължат с протестните мероприятия срещу решението за освобождаването на проф. Тодор Кантарджиев.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини