Окончателно: Ходжа Гюлшен ще разваля черни магии от затвора

Ходжа Гюлшен
Ходжа Гюлшен

Гледачката-измамничка Ходжа Гюлшен ще лежи в затвора две години и шест месеца при първоначален строг режим. Окончателната присъда бе потвърдена от Окръжен съд-Благоевград.

23-годишната Николинка Василева бе призната за виновна за това, че мамила хора с обещанието да им развали черна магия. За тази услуга неграмотната майка на две деца взимала тлъсти суми от своите жертви. Само за една година тя оплела в мрежите си мъж и жена от Пиринско, на които измъкнала 11 950 лева. Тя извършила тези две измами, въпреки че вече имала осъдителна присъда за друго такова престъпление.

През есента на 2011 година Николинка участвала в предаване на телевизия ОКО, в което се представяла за Ходжа Гюлшен и обяснявала, че има феноменални гадателски възможности. По това време Славчо З. имал багер, който бил затрупан при свлачище в мини „Ораново“. След като гледал предаването по кабелната телевизия, младият мъж се обадил на Ходжа Гюлшен и поискал тя да му помогне да намери затрупания багер. Тя поискала първо 290 лева. При последващ телефонен разговор измамничката обяснила на жертвата, че има черна магия и поискала още пари. За няколко дни наивният мъж й изпратил с пощенски записи 6590 лева.

Когато усетил, че е измамен, той си потърсил парите. Гадателката обаче го заплашила, че ако се обади в полицията, тя щяла да обяви, че е взела сумите, защото е спала с него.

По подобна схема била измамена и жена от симитлийско, на която Ходжа Гюлшен внушила, че има черна магия.

Съдът призна вината на гадателката и постанови ефективно наказание, което тя трябва да изтърпи при строг режим.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини