Пробация за футболен хулиган, нападнал полицаи по време на мач в Благоевград

Пробация за футболен хулиган, нападнал полицаи по време на мач в Благоевград

Футболен хулиган се отърва само с наказание "Пробация", благодарение на това, че призна вина и сключи споразумение с прокуратурата.

Юли Христов ще трябва две години и шест месеца да прави задължителна регистрация по настоящ адрес, задължителни периодични срещи с пробационен служител и безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 700 часа.

Екшънът се разигра на 15 май около 20:30 ч., по време на среща между отборите на Пирин и Левски на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. Тогава ултраси на сините нападнаха служителите на реда, охраняващи мача. Деветима футболни запалянковци бяха отведени в ареста, а двама полицаи получиха сериозни наранявания.

Съдът призна, че футболният хулиган Юли Христов е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Деянието е било съпроводено със съпротива срещу органи на властта. Той се държал агресивно и крещял на висок тон обидни думи и изрази по адрес на полицейски служители, осъществяващи пропусквателния режим на входа на стадиона. Хулиганът не прекратил дръзките си действия, въпреки намесата на полицейските органи, и нанесъл няколко удара с крак в областта на гръдния кош и удар с ръка по гърба на двама униформени, а също така направил опит да удари с юмрук в областта на главата още един полицай. В допълнение към това Христов се заканил с убийство на полицай в „Специализирани полицейски сили“ на сектор „Охрана на обществения ред и териториална полиция“ при ОД МВР-Благоевград.

Той обаче призна вината си и по този начин се спаси от ефективно наказание.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини