Бойко Борисов: Печелил съм десетки избори заради борбата с корупцията, нямам фирма с Пеевски

Снимка: Стопкадър, NOVA tv
Снимка: Стопкадър, NOVA tv

Само искам да напомня защо ме избраха за главен секретар, за кмет на София и след това десетки пъти на избори. Именно заради борбата с корупцията, за която сме направили много. Не мога да приема недомлъвките на някои политически лидери. Моите отношения с Пеевски отдавна съм ги изяснил и те са само политически. Нито имаме фирми, нито имаме общо бизнес. Не сме получили и стотинка от лицето Божков”, това заяви днес на брифинг лидерът на ГЕРБ - Бойко Борисов.

Той подчерта, че подкрепя наложените от САЩ санкции и се надява и българските институции да се задействат. Борисов разкри и, че от месеци се е работило с американското посолство по санкции въз основа на закона „Магнитски”. „От месеци работим с американското посолство по тези теми, които сега се опитват да пришият на нас. Срещата ми с Херо Мустафа беше заявена още миналата сряда, защото знаехме какво се случва”, сподели той. За Борисов по-важно било как Румен Радев ще обясни защо в кабинета си има членове на партията на Божков.

"Ако трябва да поемаме вина за нещо, то е за нашия зам.-министър Панов, който беше уволнен след избухването на скандала. Желязков не съм го виждал. Другите даже няма да ги коментирам. По време на нашето управление някои от тях бяха арестувани", припомни Борисов.

Той настоя да бъде продължено и разследването по шпионския скандал. "Вчера ЕК обяви много важни неща. Първо - България е една от малкото държави без макроикономически дисбаланс. Това източен бюджет ли е? Извинете се! Това е почтено. Извинете се за началника на НАП, извинете се и за ББР. БСП е световен шампион по унищожаване и фалиране на банки. Дали някой сега не се е огледал и в ББР, дали някой не иска сега да разклати тези служители? Дали няма такъв сценарии", попита Борисов. Другите две неща, които ЕК е обявила за България, подчерта лидерът на ГЕРБ, са, че страната е готова за Шенген и е с нулев дефицит. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини