Благоевград може да изгуби 6,3 млн. лв. заради отказа на ОбС да даде достъп до частен терен за магазин Билла

Благоевград може да изгуби 6,3 млн. лв. заради отказа на ОбС да даде достъп до частен терен за магазин Билла
Снимка: ИлинденПрес, архив

Благоевград е на път да загуби инвестиция от над 6,3 млн. лв. заради отказа на общинските съветници да дадат достъп до частен терен. Става въпрос за намеренията за изграждане на магазин „Билла” в района на бившето ЗМК.

В писмо до общинския съвет ръководителят на един от секторите в „Билла недвижимости“ Жоро Димитров призова съветниците да преразгледат решението си, с което те блокираха реализацията на проекта.

Намеренията на немската компания са върху площ от 1150 кв.м да изгради търговски обект с паркинг с 61 паркоместа към него и да се открият над 30 работни места. Фирмата има сключен договор да придобие терен от собственика на бившия завод ЗМК.

Става въпрос за терен на ъгъла на ул. „Симеон Радев” и ул. „Б. Ангелушев“, която води към Икономическата гимназия. Исканото изменение на плана е съгласувано с всички институции – Службата по геодезия и кадастър в Благоевград, ВиК, БТК, ЧЕЗ, РИОСВ, Басейнова дирекция, МВР-Пътна полиция. Единственият начин да се осигури достъп на клиентите обаче е през общински имот, което ще засегне около 175 кв.м площ.

Без общината да отстъпи право на преминаване, реализацията на инвестицията за милиони се блокира.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини