Празничен камбанен звън изпълни душите на стотици миряни в Струмяни

Снимки: Община Струмяни
Снимки: Община Струмяни

С празничен камбанен звън, който изпълни с радост душите на много хора, започна тържествената света литургия тази сутрин в църквата „Свети свети Константин и Елена” в село Струмяни. На храмовия празник дойдоха много жители и гости, за да запалят свещ и да се помолят за здраве и благоденствие.

По-късно празникът продължи с водосвет, отслужен от местни свещеници, и освещаване на курбан за здраве в 12,00 часа в двора на църквата. Раздаването на курбана премина при спазването на всички противоепидемични мерки срещу разпространението на коронавируса.

Църквата „Свети свети Константин и Елена” е сред новопoстроените. Тя е разположена в центъра на селото, край железопътната линия. На 21 февруари 1992 година Учредително общо събрание взема решение за предоставяне на общински парцел в селото за строеж на църква и избира църковно настоятелство. На 22 март 1993 година митрополит Пимен Неврокопски поставя основния камък на църквата, а на 18 октомври 2003 година църквата е осветена от тогавашния митрополит Натанаил Неврокопски.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини