Областният управител на Благоевград призова за ефективна комуникация между институциите

Николай Шушков, снимка: 24 часа
Николай Шушков, снимка: 24 часа

Областният управител на област Благоевград - Николай Шушков, провде днес среща с ръководството на назначената Районна избирателна комисия. На нея присъстваха председателят на РИК - Ангел Ризов, и заместник-председателите Йордан Симонски и Милена Велкова.

Областният управител призова за ефективна комуникация между институциите, което да осигури изпълнението на ангажиментите по организационно-техническата подготовка на изборите, за да се гарантират честни и прозрачни избори, в съответствие с Изборния кодекс.

На срещата бяха обсъдени въпроси от организационен и технически характер по осигуряване на дейността на РИК – Благоевград.

Областна администрация Благоевград се ангажира да обезпечи условия на Районната избирателна комисия за изпълнение на правомощията й. За целта ще осигури помещения за работа на Районната избирателна комисия в сградата на Областна администрация Благоевград – гр. Благоевград, пл. „Георги Измирлиев“ №9, етаж 3.

За работата на РИК ще се осигури техника, комуникационна свързаност – стационарен телефон-факс, мобилни телефони, мрежова свързаност и достъп до интернет, осигурена е възможност за онлайн видеонаблюдение в интернет на заседанията на РИК.

Създадено е информационно табло на Районната избирателна комисия на партера на сградата и е организирана информационна страница на официалния сайт на Областна администрация Благоевград във връзка с изборите – съобщения и контакти.

Ще се изработят печатите на РИК-Благоевград.

Районната избирателна комисия встъпва в правомощията си на 22.05.2021 г., като първото заседание ще се проведе на същата дата от 11,00 ч.  в залата на пл. „Георги Измирлиев“ №9, етаж 3.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини