Голяма лява коалиция за изборите на 11 юли

Голяма лява коалиция за изборите на 11 юли

В търсене на по-гояма подкрепа за предстоящите предсрочни парламентарни избори на хоризонта се задава и голяма лява коалиция ще има. Тя не е лесна, но е необходима за България. Особено в условията на социално-икономическата криза и след управлението на ГЕРБ. Това обяви на брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова.

От БСП водят разговори с други политически партии от няколко седмици. От утре започва подписване на споразумения. Обединението е най-верояно с АБВ, "Движение 21" и "Нормална държава", уточни Нинова. Новата коалиция ще се яви на изборите под името "БСП за България". 

„С голяма увереност твърдя, че този нов и широк формат ще доведе до много по-добър резултат за партиите вляво и ще даде възможност за промяна на политиките. Отваря и широка врата за едно ляво-центристко управление”, категоричен е лидерът на БСП. „Всяка от партиите представи програмата и платформата си. Видяхме, че в най-висока степен те съвпадат. След това пристъпваме към организационните въпроси”, уточни Нинова.

С името „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ“ ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ пък вчера трите формации обявиха, че тръгват обединени към изборите на 11 юли. Това става факт, след като не успяха да прескочат 4% граница на вота на 4-ти април. Сега трите партии подписаха предизборно споразумение, с което поставиха и началото на обещаното обединение на патриотичния сектор в България.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини