Министър Рашков: Има деморализация в МВР

Министър Рашков: Има деморализация в МВР

"Чудя се кое доведе до това в службите на МВР да се появи престъпност. Има деморализация в структурите от горе до долу и това ще стигне до служителите. Когато виждаме кюлчета злато за лека нощ, това се отразява и на морала на кадровия служител на МВР". Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков след среща в ОДМВР-Пловдив, цитиран от NOVA tv. Главен инспектор Петър Тодоров е новият зам.-директор на ОДМВР-Пловдив. Тодоров имал 30-годишен опит в системата.

"Ръководството на МВР оценява случилото се като удар към институцията, което се отразява на имиджа на всички служители. Това е резултат от упорита и успешна издирвателна операция. Няма престъпност с или без пагони - в конкретния случай тя е от престъпници с пагони и без пагони, не сме сигурни какъв е мащабът, поздравявам колегите", каза Рашков.

По отношение на отстранения шеф на трето РУ в Пловдив, Рашков подчерта: „С г-н Рогачев няма напредък, защото той се намира в болница в Пловдив. Вчера установихме контакт, той е на болнично легло. Затова не можем да предприемаме действия за неговото уволнение и наказване“, каза още той. Останалите задържани полицаи имат мерки за задържане до 72 часа, стана ясно още от брифинга.
Рашков посочи, че големите служби, като СДВР, не могат да бъдат обезглавени и имат нужда от ръководства, затова е сложил за шеф досегашния заместник-директор Антон Златанов.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини