Съдят учител от Дебрен, ударил ученик заради скъсана гъба

Съдят учител от Дебрен, ударил ученик заради скъсана гъба

Прокуратурата в Гоце Делчев внесе в съда предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание на учител за извършено от него престъпление - причиняване на телесна повреда на ученик.

Обвиняемият Т.К. работел като преподаватл в гърмнското село Дебрен.

а 05.11.2018 г., по време на междучасието, учениците от VI-ти клас били в класната стая. Виждайки скъсаната гъба за триене на дъската на пода, видимо ядосан, учителят ги попитал кой го е направил. Децата му отговорили, че не знаят.

Т.К. им заповядал да излязат в коридора, накарал ги да се строят в редица и продължил да ги разпитва. През това време в класната стая останали само М.В. и Д.Ч. Учителят се върнал при тях и ги хванал за вратовете, като за пореден път отправил въпроса за гъбата. Продължил разговора с двамата в кабинета си, където няколко пъти ударил Д.Ч. по врата. След това отново грубо хванал момчетата за вратовете и ги завел в класната стая.

Пострадалият Д.Ч. се оплакал на родителите си от действията на Т.К. Същия ден ученикът бил прегледан от лекар и му било издадено медицинско свидетелство. По случая е било образувано досъдебно производство за нанасяне на телесна повреда.

От заключението на назначената по делото съдебномедицинска експертиза е видно, че Д.Ч. е получил травматично увреждане - кръвонасядане в областта на врата, с наличие на палпаторна болезненост, което му причинило физическа болка и страдание.

Предстои делото да продължи в съда.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини