Хладен четвъртък с дъжд, но ни чака слънчев уикенд

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Днес с умерен до силен запад-северозападен вятър ще прониква хладен въздух. Облачността ще е предимно значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, главно в северните и планинските райони придружени с гръмотевици. Максималните температури ще са от 17-18° в Северозападна България и Софийско, до 26-27° на места в Югоизточна България, където преди обяд ще бъде предимно слънчево.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, в отделни райони с гръмотевици. По най-високите части ще превали и сняг. Ще духа умерен запад-северозападен вятър и с него дневните температури ще се понижат, максималната на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 4°.

Над Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места до вечерта ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха между 19° и 24°. Температурата на морската вода е 11-14°.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини