Община Гоце Делчев осигури топъл обяд на 500 жители

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

500 жители на община Гоце Делчев получават обяд пет дни в седмицата по проект „Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19 в община Гоце Делчев”. Проектът обхваща най-уязвимите социални групи с цел намаляване броя на живеещите в бедност лица чрез преодоляване на основно материално лишение.

Приготвената храна е съобразена с нормите за здравословното и балансирано хранене. Предоставя се пакетирана в индивидуални опаковки. Обядът на трудно подвижните, лежащо болните или карантинирани лица в гр. Гоце Делчев и селата от общината е предвидено да се доставя в домовете им. Потребителите в селата, които не са възпрепятствани, получават храната си в предварително определен час в обособен пункт при спазване на противоепидемичните изисквания. Община Гоце Делчев е създала необходимата организация, така че ако има приготвен, но неполучен обяд, той да бъде преразпределен на предварително определени нуждаещи се хора.

По проекта се изпълняват и съпътстващи мерки, отговарящи на нуждите на целевите групи и изискванията на финансиращата програма. До края на септември 2021 г. са осигурени необходимите парични средства за проекта от Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица в България за периода 2014- 2020 година
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини