Време е! Футболните фенове с протест за спасение на българския футбол!

Време е! Футболните фенове с протест за спасение на българския футбол!

Независими български футболни фенове решиха да организират протест на 21.05.2021г. от 17:00 пред спортната база на БФС в Бояна с цел спасението на футбола в България. В края на миналата седмица започна подготовката по организацията на протест срещу случващото се в Българския футболен съюз (БФС).
До организирането на протестите се стигна след своеволията на кадровите лица във футболния съюз. Борислав Михайлов, който подаде своята оставка като президент на най-висшето ни футболно тяло през октомври 2019 година, реши внезапно да оттегли своята оставка година и половина по-късно.

Завръщането му бе съпътствано следните думи: „Не видях по-некъв начин футболът в България да се е подобрил в каквото и да е отношение след моето оттегляне…“. За капак Извънредният Конгрес, който бе назначен за 25-и юни тази година бе отменен. Наглостта на властимащите във футболната организация продължи с промяната на формата на елитното ни първенство.
Действията на Михайлов предизвикаха много коментари, включително реакция от ФИФА и УЕФА. По-рано през деня двете организации изпратиха писмо до изпълнителния директор на БФС Борислав Попов, питайки го каква е настоящата ситуация във футболния съюз.

Няколко дни по-късно Агенцията по вписванията даде отговор на тези въпроси, отхвърляйки иска за връщане на Борислав Михайлов. Аргументацията на агенцията се изразяваше във възможността да бъде създадена „несигурност у всички трети лица относно това кое е лицето, овластено да представлява сдружението и да изпълнява останалите функции на президент, вменени с устава“.

Все пак съществува вратичка, която би позволила на Михайлов да се закотви на поста до следващия редовен Конгрес, който ще се проведе през февруари 2022 година. Ако той бъде избран за първи вицепрезидент от Изпълнителния комитет на БФС и в същото време временният президент Михаил Касабов подаде своята оставка, то тогава Михайлов ще може отново да изпълнява президентските си функции.

Феновете, които са представени от иновативния футболен проект „Ритнитопъ“ и фейсбук страницата „Мил Мой Футбол“ имат конкретни искания и не смятат да се отказват от протестните действия, докато исканията им не бъдат изпълнени. Ето ги и трите искания:
1. Потвърждаване на оставката на Борислав Михайлов!
2. Свикване на Предсрочен Конгрес!
3. Незабавна оставка на Изпълкома на БФС!

Линк към протеста: https://fb.me/e/Aj75nbpo

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини