Радев: Време е да освободим България от усещането, че има незаменими

Румен Радев, снимка: Президентство
Румен Радев, снимка: Президентство

Време е да освободим България от усещането, че има хора незаменими, на които властта по право им принадлежи и те са се сраснали със столовете. Това заяви президентът Румен Радев в коментар на темата за чистка в администрацията, в каквато беше обвинен вчера от ГЕРБ.

По думите му това са рутинни процедури, сменят се хора на управленски нива. За два месеца е абсолютно наивно да се мисли, че може да се направи ревизия за 10 години управление, но новият кабинет е длъжен там, където може, да даде светлина как се е управлявала България и където се установят корупционни практики, да бъдат показани и пресечени, каза държавният глава.

Къде бяха медиите, когато управлението на Борисов осъществи погром над цялата администрация, над службите за сигурност, стотици хиляди хора бяха изхвърлени, други се назначаваха, попита Радев пред журналисти и посочи, че миналата година само в ДАНС са били освободени над 50 души и тогава трябвало да се задават тези въпроси.

"Всеки паметник е свидетел на своето време. Аз съм против премахването на паметници", каза Румен Радев, помолен за коментар на исканията за демонтиране на Паметника на съветската армия в София.
 
Държавният глава бе в село Руня, където участва в церемонията по откриване и освещаване на паметника на загиналите жители на селото във войните на България. По-късно в  Дряновския манастир той се включи в тържествената церемония по случай 145 години от Априлската епопея.


Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини