Борисов: Ние сме в триъгълник, по-сложен от Бермудския

Бойко Борисов
Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов е поканен на среща с турския президент Ердоган на 24 август. След това му предстои посещение в Германия, заедно с румънския президент, по покана на германския канцлер Ангела Меркел. Това съобщи той в интервю за "Здравей, България" по NOVA TV.

„Много внимателно трябва да се говори по темата, защото по-близко от това няма – не само границата ни е обща, много изселници има в Турция, много български мюсюлмани в България. Трябва да сме внимателни. Ние сме в триъгълник, по-сложен от Бермудския”, каза Борисов в отговор на въпрос има ли рискове пред страната като отражение на случващото се в Турция.

„Нищо добро не ни очаква. За да не тревожа хората, трябва да им кажа, че и армия, и полиция, и жандармерията, и най-големите им началници – всички работят и се готвим за тежък проблем с бежанската вълна”, заяви Борисов.

„Усеща се раздвижване от другата страна на границата, движат се бежанци. Всеки ден във вътрешността на страната залавяме по 150-200 мигранти”, допълни той.

"Границата ни с Гърция с изключение на няколко пункта, където сме усилили охраната, изобщо не се контролира. Затова вчера решихме да изпратим жива сила на места, където няма ограда и не са обхванати от термокамерите", съобщи Борисов.

„За съжаление, от споразумението между Турция и ЕС почти нищо не се изпълнява”, коментира още той.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини