Костадин Паскалев: Предложеното от президента правителство е балансирано

Костадин Паскалев, фото: bTV, архив
Костадин Паскалев, фото: bTV, архив

Президентът предложи балансирано правителство, попълнено с хора, които притежават добри професионални качества. Това каза в интервю за БНР Костадин Паскалев от Националния съвет на БСП.

Има всички предпоставки това да бъде успешно служебно правителство. От тази гледна точка участието на представители на БСП е позитив, подчерта той. Първата задача на правителството е провеждането на коректни избори. Втората – да направи оценка на изпълнението на държавния бюджет и да предприеме мерки за стабилизация на държавата във финансов план, посочи Паскалев. Като трета задача пред служебния кабинет той открои придвижването на Плана за възстановяване и устойчивост.

 „Това са изключително важни задачи и аз не мога да приема, че основната задача на тези хора ще бъде да се ровят в онова, което са направили предишните управляващи“, коментира Костадин Паскалев.

В част от администрациите и в част от действията на предишното правителство Костадин Паскалев вижда „действия, които наподобяват организирана престъпна група“, но оценката на недопустимите по целесъобразност и законосъобразност решения по думите му следва да се оформят като предложения за промяна на системите за работа в съответното направление, което би било по-важно и съществено за държавата.

„Това правителство трябва да покаже, че ползата за държавата, за гражданите е тогава, когато ефективно се усвоява всеки публичен лев. Което е най-важното нещо, което трябва да се реализира като подход, като политика, като доказателство за морал“, коментира Костадин Паскалев в предаването „Преди всички“.

Според него правителството на Борисов „доста неморално“ е заложило „капани на следващото управление“. Има ли връзка между успеха на служебния кабинет и втория мандат на президента Румен Радев? „Служебното правителство може да окаже влияние върху президентските избори. Съставът на този служебен кабинет е по-скоро добър и гарантира безпроблемно преминаване към президентски избори и евентуален успех на такива избори.“ Костадин Паскалев смята, че перспективата на левицата е в обединение на левите политически субекти.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини