Студентка в ЮЗУ спечели квота за олимпийските игри в Токио

Мими Христова, снимка: NOVA
Мими Христова, снимка: NOVA

Студентката от ЮЗУ „Неофит Рилски“ Мими Христова спечели четвъртата олимпийска квота по борба за жени, след като победи с 12:2 точки чехкинята Адела Ханзличкова на полуфинал в категория до 68 кг на последната квалификация в София.

"В София атмосферата беше невероятна въпреки че нямаше публика. Друго си е да се бориш на българска земя. Много съм щастлива, че отивам за втори път на олимпиада. В Токио тръгвам за финал", коментира Христова.

Селекционерът Петър Касабов също беше особено щастлив от успеха на Мими Христова. Наставникът разкри, че безапелационната й победа идва 10 дни, след като тя е получила възпаление на стара травма на лакътя. Но благодарение на усилията на лекарския екип, състезателката е успяла да се възстанови за решителния турнир.

Преди Христова квоти за Токио спечелиха дупничанката Миглена Селишка, също студентка в ЮЗУ „Неофит Рилски“, петричанката Евелина Николова и Тайбе Юсеин.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини