Слави Трифонов: Свърши времето, в което нямаше кой да разобличава лъжите на ГЕРБ

Слави Трифонов: Свърши времето, в което нямаше кой да разобличава лъжите на ГЕРБ
Слави Трифонов, снимка: Фейсбук

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов защити приетите промени в Изборния кодекс. В публикация във фейсбук той обвини премиера в оставка Бойко Борисов, че приписва собствените си грехове на други партии.

Трифонов опровергава твърденията, че за първи път промени в изборното законодателство се правят толкова малко време преди изборите. Според него не е вярно и казаното от ГЕРБ, че не са ясни критериите, на които трябва да отговарят членовете на ЦИК.

"Вчера Бойко Борисов се опита да препише и собствените си грехове на новите партии. Двамата с Екатерина Захариева обявиха как машините за гласуване били незащитени и били от Венецуела. А там било диктатура, убивали със снайпери протестиращите и било притеснително страна от ЕС да купува машини за гласуване точно от Венецуела .
Мааааалка подробност е, че машините за гласуване бяха закупени от тяхната ЦИК. 9600 машини за 43 милиона лева с ДДС. Дали са от Венецуела - да каже тяхната ЦИК. Друга много малка подробност е, че преди последните избори тяхната ЦИК отказа независим одит на въпросните машини за гласуване с мотива, че държавните институции, които извършват проверките, са независими. Толкоз и по тази манипулация и лъжа. Явно в ГЕРБ още не са осъзнали, че времето, в което нямаше кой да им разобличава лъжите, свърши", завършва поста на Слави Трифонов.
Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини