Слави Трифонов: Много ги боли ГЕРБ, няма да я има тяхната ЦИК

Слави Трифонов: Много ги боли ГЕРБ, няма да я има тяхната ЦИК

„Боли ги ГЕРБ. Много ги боли. Две пресконференции днес. Сутринта – една на вожда на ГЕРБ, само за определени медии, а следобед втора – за всички медии. Защото болката е голяма. Малка болка – една пресконференция. Голяма болка – две пресконференции. А болката е толкова голяма, защото вече няма да има онази ЦИК. Тяхната ЦИК”. Това написа лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов в личния си профил във Facebook.

Според него ГЕРБ е овладял Централната избирателна комисия, която изпълнява всяка тяхна политическа поръчка. Например - да ликвидират видеонаблюдението или пък да не санкционират бившия министър-председател Бойко Борисов, който непрекъснато използва държавния ресурс, за да агитира за собствената си партия. Което е абсолютно нарушение на закона - видно за всички, но не и за тяхната ЦИК.

„Разбирам желанието на ГЕРБ да изкарат Изборния закон като нещо, което не е добро. Само че не е така – всички българи в България и по света ще могат да гласуват свободно, глупавите ограничения за българите в чужбина вече няма да ги има. Ще има и видеонаблюдение, за да може всеки да вижда какво се случва. И разбира се, причината за днешната болка на ГЕРБ - ЦИК ще е друга. Друга ще е - да. За да има правила и свободно изразяване, казвам всичко това в световния ден на свободата на словото. И тъй като свободата на словото в България е цъфнала, та е вързала, все пак ние сме на 112-о място, новият Изборен закон е едно добро начало”, пише още Трифонов.

Постът си той завършва с поговорка на мъдрия български народ: „Никой не може да спре гората да се разлиства“.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини