Кубрат Пулев: В ГЕРБ има много неща, които са несериозни, Слави не трябва да се крие

Кубрат Пулев: В ГЕРБ има много неща, които са несериозни, Слави не трябва да се крие
Кубрат Пулев, снимка: bTV

"И в ГЕРБ има много неща, които са абсолютно несериозни. Мога да отговоря много грубо, но няма да го направя". Така боксьорът в тежка категория Кубрат Пулев коментира пред бТВ думите на премиера в оставка Бойко Борисов, че след номинацията на световната шампионка по шах Антоанета Стефанова от „Има такъв народ“ някоя друга партия може да номинира Кубрат Пулев. Стефанова бе предложена от партията на Слави Трифонов за премиер, който да вземе мандата от президента Румен Радев и да го върне веднага.

Боксьорът допълни, че с Борисов са били близки, но по-късно се е разочаровал от лидера на ГЕРБ.

"Да, канил ме е в политиката, канил ме е да бъда част от ГЕРБ. Отказах, защото имах кариера, която обичах. Не съм от хората, които обичат да козируват. Аз съм независим. Ако някой ден хората считат, че имат нужда от мен, защо да не вляза в политиката. На този етап не съм добил тази смелост. Не съм страхлив, напротив - прекалено храбър съм. На България й трябват хора, които да поведат народа."

Според Пулев не е добре да има предсрочни парламентарни избори. Боксьорът призова партиите и техните лидери да превъзмогнат личното си его и партийните интерес и да помислят за интересите на България.

"Ако управляващите и народните представители са алчни и раждат корупцията, за какво говорим?! Не смятам, че Борисов се справя адекватно с пандемията. Хората се обаждаха на мен с молба да намеря лекар. Мъчил съм се да пратя линейка. Обаждах се на мой познат във ВМА. За съжаление използвах името си. България е страната на "имаш ли човек", допълни спортистът.

Според него Слави Трифонов е трябвало да поеме лично отговорност за мандата за съставяне на правителство, вместо да се крие. Поведението на лидера на ИТН личало, че мандатът го е сварил неподготвен.

"Надявам се Слави Трифонов да е здравословно добре, но в крайна сметка може да излезе и да каже, ако има някакви лични проблеми, а не да се крие. Аз шапка му свалям за шоуто. Много са фенове, млади хора, но не си дават сметка, че е едно човек да прави шоу, друго да управлява. Него го няма. Защо го няма?! Те са втора политическа сила. Не е сериозно да се общува с постове. Слави не е очаквал, че до такава степен ще успее", заяви Пулев.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини