Пеевски взе и "Химко"-Враца

Пеевски взе и Химко-Враца
Източник: Big5

Депутатът от ДПС Делян Пеевски продължава навлизането си от политиката в реалната икономика. Компанията  "НСН вестмънт", в която той държи 90% от собствеността, а останалите 10% са на майка му Ирена Кръстева е купувачът на активите на фалиралият торов завод "Химко" - Враца, съобщава economix.bg, като информацията е цитирана и в Клуб Z. Цената е 11,7 млн. лева.

На 20 януари активите на завода бяха предложени за четвърти път за продажба, а единственият кандидат е била фирмата на Пеевски.

Първият търг за продажбата на „Химко“ беше проведен още през пролетта на 2014 година при цена 28.5 милиона лева. За разлика от първите два търга, сега избраният метод е преговори с потенциален купувач.

Необезпечените задължения на "Химко" - основно към НЕК и „Булгаргаз“ са 82 млн. лева, показва последният публикуван отчет.

Пеевски има срок от два месеца да плати цената.

Пълномощник на купувача по сделката е бил адвокат Александър Ангелов, който през лятото влезе в управата на футболния клуб "Левски". Юристът е заявил пред вестник "Стандарт", че "купувачът "НСН Инвестмънт" има сериозно намерение да възстанови част от производството на "Химко", с което да се открият нови работни места в региона на град Враца, който е в тежко икономическо състояние и с висока безработица". 

 

Коментари
  1. fiu
    Pras-Pres shte stane Pras-Himko Hahahahahah
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини