Митрополит Серафим повежда литийно шествие тази вечер в Благоевград

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Литийно шествие ще поведе на Разпети петък в Благоевград Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим. То ще започне тази вечер в 21 часа от храм „Въведение Богородично“ към площад „Македония“ през Младежкия дом и ще завърши обратно в църковния двор.

В нощта срещу Великден 33-метровият православен кръст над града ще бъде озарен в различни цветове. Светлините символично ще ознаменуват възкресението на Спасителя и победата на светлината над тъмнината.

На Великден в катедралния храм ще се проведе литургия. За безопасността на миряните ще следят униформени служители и доброволци от формирование „Македончето“.

На 2 май ще се състои Великденски концерт от 11 часа на площада с участието на Биг-бенд Благоевград, ученици от студио "Фа Диез", музикално училище "Престо" и студенти от ЮЗУ "Неофит Рилски". 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини