ОбС-Банско с важни решения за училището и детската градина в село Места

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

На свое заседание Общински съвет-Банско даде съгласие за запазване на статута на Основно училище „Св. св. Кирил и Методий”-с. Места като „средищно училище” и за следващата учебна година.

Съветниците одобриха да бъде запазен и статутът на Детска градина „Слънце” като „средищна детска градина”. По този начин двете заведения ще бъдат предложени за включване в актуализирания национален Списък за средищни училища и детски градини.

Като единствено достъпни за образование на децата от Местенски район за учебната 2021/2022 година общинските съветници предлагат училището и детската градина в с. Места да останат и в Списъка на защитените детски градини и защитените училища на Република България.

Общинските съветници приеха и Годишен план на дейностите за подкрепа на личностно развитие на децата и учениците на територията на община Банско за 2021 г., която е част от Общинската стратегия за подкрепа за периода 2020-2022 г.

По предложение на районната Дирекция „Социално подпомагане”, на заседанието бе одобрена Общинска програма за закрила на детето за 2021 г.

Общинските съветници разгледаха и приеха годишните отчети за дейността и финансовото състояние за 2020 г. на читалищата „Никола Вапцаров 1894”-Банско, „Димитър Благоев 1925”-Добринище, „Никола Вапцаров 2010”-с.Филипово, „Иван Кюлев 1996”-с.Места и „Светлина 2006”-с.Кремен.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини