Избягайте пазаруване извън търговските обекти, внимавайте реални ли са намаленията

Избягайте пазаруване извън търговските обекти, внимавайте реални ли са намаленията

Комисията за защита на потребителите (КЗП) и Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще извършват съвместни проверки в търговските обекти в цялата страна във връзка с предстоящите великденски празници. Институциите ще следят и за предоставянето на пълна и вярна информация за продуктите, а КЗП в рамките на своите функции – и за условията на сделките при промоциите и намаленията. Това съобщи председателят на Комисията - Димитър Маргаритов, в предаването „Тази събота" по bTV.

Потребителите масово предпочитат български хранителни продукти и затова ще се следи за правилното означаване на техния произход, посочи още той. С особено внимание ще се следят стоките с етикети за биопроизход. В съответствие с действащия Регламент на ЕС, храни с означения на опаковката „Био" и „Еко" могат да се продават само от сертифицирани производители и търговци. От участието стана ясно също, че в момента вече тече кампания за проверки в онлайн пространството по отношение на предлагането и доставките на хранителни продукти по домовете.

Маргаритов даде няколко съвета на потребителите:

да избягват да пазаруват извън търговските обекти, особено когато т.нар. амбулантни търговци предлагат хранителни продукти;

при обявени намаления е добре да сравняват цените на стоките, като направят проверка в друг магазин или в интернет;

 при пазаруване на хранителни стоки от интернет, могат да върнат само продукти, които са с изтекъл срок на годност; 

да подхождат много внимателно към купуване на стоки, които се предлагат в социалните мрежи;

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини