Томислав Дончев: Политически трибунал е създаването на Комисията „Манолова”

Томислав Дончев: Политически трибунал е създаването на Комисията  Манолова”
Томислав Дончев, фото: МС

Политически трибунал, който цели да генерира някакви сензации. Така вицепремиерът Томислав Дончев нарече Комисията „Манолова” за проверка на дейността на правителствата в последните 10 години. Тя бе създадена в четвъртък по предложение на Мая Манолова, като целта е да се проверят всички сделки и решения първо на кабинета „Борисов” 3, а след това и на всички правителства в последните 10 години.

Парламентарните комисии не проверяват, професионалният орган е Сметната палата, каза Дончев, и категорично заяви, че не го е страх от проверката.

Дончев коментира и вчерашните скандали в парламента заради които престоя няколко часа в очакване да бъде изслушан по националния план за възстановяване и устойчивост, но накрая това не се случи и той си тръгна.

240 души в последните 8 месеца работят по плана. Ако някой трябва да дава разяснения по него, това съм аз, защото аз отговарях за координацията и аз знам детайлите, каза Томислав Дончев, обяснявайки защо той е бил в парламента, а не премиерът в оставка Бойко Борисов. Замествал съм го сигурно повече от 60 пъти. Прекарах часове в парламента, имаше прекрасна възможност да ме питат, щях да отговоря на всеки въпрос, но депутатите не пожелаха, каза още Дончев.

Вчера той изпратил последната версия на Плана в НС. Кратката е 300 страници, пълната е 3000. Ако народните представители го прочетат и го натоварят да го внесе в Народното събрание, Дончев ще го направи. Ако това не стане, останалите партии имат пълното право да напишат нов План.

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини