Столичен полицай бил куриер на бутикова дрога

Столичен полицай бил куриер на бутикова дрога

„Задържаният в четвъртък полицай е бил куриер на бутикова дрога – хероин, марихуана и амфетамин. Дирекцията наблюдаваше служителя два месеца, при поредната му доставка беше задържан. Той си беше позволил да осъществява тази дейност дори по време на отпуск и болничен ”, обясни директорът на дирекция „Вътрешна сигурност” към МВР - Стефан Банков, в ефира на „Здравей, България”.

Служителят от оперативния състав на Вътрешното министерство беше задържан в столичния квартал„Студентски град”. Мъжът е служител към СДВР в 6РУ. В зависимост от количеството, той е получавал различни суми, като минималната е била около и над 1000 лв. Той е бил дългогодишен служител на МВР.

„Този служител е от добрите ни, което го прави и труден за залавяне, но все пак се справихме. Повече информация относно деянието на служителя може да даде Районната прокуратура”, обясни Банков.

Само за една седмица от Дирекция „Вътрешна сигурност” задържаха служител от Икономическа полиция в Костинброд, който е взимал подкупи. Арестуваха и жандармерист, обирал жилища в богатите софийски квартали. Банков определя случая като безпрецедентен.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини