Търговец от Сандански разиграва полицията с инсценирана кражба на цигари, арестуваха го

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Търговец инсценира кражба на 9 мастербокса цигари и се опита да заблуди полицията. Историята се разиграла в Сандански, където на 13 април постъпил сигнал в районното управление за извършена кражба на голямо количество цигари от микробус. По данни на заявителя – 28-годишен мъж, предната нощ неизвестен автор е разбил задната врата на товарния бус и е отнел 9 мастербокса различни марки цигари. Автомобилът е бил паркиран на охраняем паркинг край бензиностанция на главен път Е – 79 край Сандански.

Местопроизществието е посетено незабавно от дежурна група на полицията, която е установила и контакт с отговорно лице от фирмата, чиято собственост са били отнетите акцизни стоки. Установено, че откраднатите цигари са на стойност около 2 500 лв. В хода на разследването полицейските служители са се усъмнили в достоверността на сигнала, установили, че кражбата е инсценирана и продължили работата по издирване на откраднатите цигари. По-късно през деня около 180 стека цигари от различни марки служителите открили в апартамент в ж. к. „Спартак“, където били оставени от лицето, падало сигнала за кражлата.

В хода на продължилите активни действия са установени и още две лица, на които 28-годишният мъж е продал съответно 180 и 150 стека от различни марки цигари. Акцизните стоки са иззети с протоколи за доброволно предаване.

За случая е уведомен дежурен прокурор. Лицето, съпричастно към инсценировката, е задържано със заповед за 24 часа.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини