Александър Мацурев и Георги Динев от ГЕРБ пак влизат в парламента

Александър Мацурев и Георги Динев от ГЕРБ пак влизат в парламента
Александър Мацурев

Почти сигурно е, че коалицията „ГЕРБ-СДС” ще спечели поне четири мандата в Пиринския край след провелите се избори за Народно събрание. Битката за преференции между осем кандидат-депутати продължи до последния отчетен протокол. Нямаше интрига само за първото първото място, което е за младия Стефан Апостолов от Симитли. Той получи рекордните за региона, а може би и за страната над 9000 преференции – 9507. Апостолов беше депутат и в предишния парламент. След него обаче бе интересно и драматично до пълното и окончателно обявяване на изборните резултати.

При 100% обработени СИК протоколи се оказа, че досегашните депутати от ГЕРБ – Александър Мацурев от Банско и Георги Динев от Петрич, са пред останалите кандидати за парламента. За първия от тях преференциите са 6515, а за втория – 5075. Най-вероятно те ще бъдат част от следващия парламент.

Ако постигнат пет мандата в Пиринско, то техен колега може да е и кандидат-депутатът и председател на партията в Сандански – Стоян Стоев, който на финалната права се оказа с 4793 гласа. Бизнесменът Димитър Урдев от Благоевград, който бе в листата от гражданската квота, е с 3373 преференции, другите благоевградски кандидат-депутати – Ивайло Златанов и Илиян Георгиев, са съответно с 2775 и 2656 преференции, след тях е д-р Емил Тончев от Разлог с 2521 преференции.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини